• Privatumo politika

    UAB „SINTRA BALTIC“
    INTERNETO PUSLAPIO WWW.SINTRABALTIC.EU PRIVATUMO POLITIKA

    Paskutinio atnaujinimo data: 2018-10-01

    UAB „SINTRA BALTIC“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga ir laikosi Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (GDPR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją. Norėdami sužinoti daugiau, atidžiai perskaitykite šį pranešimą.

    1. Kaip turėčiau skaityti šį pranešimą?

    Šiame pranešime bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šio pranešimo 15 dalyje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šiame pranešime reiškia mūsų Įmonę, kaip nurodyta šio pranešimo 2 skyriuje.

    2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

    Mes esame: UAB “SINTRA BALTIC”;
    Mūsų įmonės kodas yra: 302415279;
    Mūsų adresas: Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Vilkpėdės g. 6.

    3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

    Mes teikiame viešą prieigą prie interneto svetainės www.sintrabaltic.eu (toliau – "Svetainė"), ją palaikome, tobuliname ir užtikriname jos saugą. Jūs, naršydami mūsų Svetainę, sudarote su mumis sutartį, kuria gaunate prieigą prie Svetainės turinio ir sutinkate su teisės aktų nustatytomis jos naudojimo sąlygomis, įskaitant, bet neapsiribojant autorinių teisių sąlygomis ir šiame informaciniame pranešime pateikiamomis asmens duomenų apsaugos bei privatumo sąlygomis.

    Mums reikia rinkti, naudoti ir saugoti informaciją apie Jus siekiant:

    • valdyti, tobulinti ir optimizuoti mūsų Svetainę ir jos vartotojų patirtį;
    • atsakyti į Svetainės lankytojų paklausimus, pasiūlymus, teikti techninę pagalbą;
    • siųsti naujienas, naujienlaiškius;
    • laikytis teisinių įsipareigojimų, spręsti bet kokius ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar trečiosiomis šalimis, ir įgyvendinti savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir Mūsų ar tarp Mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių;
    • suprasti naršymo tendencijas, įvertinti Mūsų auditorijos dydį ir naudojimo modelius, suprasti Mūsų vartotojų norus, pageidavimus;
    • pagerinti Svetainės veikimą ir išvaizdą, kurti naujas funkcijas ir funkcionalumą;
    • apsaugoti Mūsų teises ir turtą, susijusius su Svetaine.
       

    Taip pat, siekiame reklamuoti savo prekes, todėl galime naudoti Jūsų el. pašto duomenis rinkodaros tikslais.

    4. Kokią informaciją jūs renkate, naudojate ir saugote apie mane?

    Kai naršote Svetainėje, Mes galime naudoti technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.), kurios automatiškai surenka:

    • Naudojimo duomenis: Kai įeinate į Svetainę, Mes galime automatiškai surinkti tam tikrus duomenis apie jūsų prieigą prie Svetainės ir jos naudojimą (pvz., įėjimo ir išėjimo nuorodų URL, turinys ir puslapiai, prie kurių Jūs prisijungiate Svetainėje, prieigos datos ir laikai ir pan.);
    • Informaciją apie įrenginį: Kai įeinate į Svetainę, Mes galime automatiškai rinkti informaciją apie Jūsų įrenginį ir interneto ryšį (pvz., IP adresus, naudojamo kompiuterio ar mobiliojo prietaiso tipą, operacinės sistemos versiją, įrenginio identifikatorių, naršyklės tipą, kalbą ir pan.).

    Kai savo iniciatyva parašote žinutę Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais, renkami šie Jūsų duomenys:

    • identifikaciniai duomenys (vardas, pavardė, įmonė ir pan.);
    • kontaktiniai duomenys (e-pašto adresas ir pan.);
    • atitinkamos sutarties rūšies sudarymui reikalingi papildomi duomenys, jei siūlysite sudaryti sutartį (pvz.: siūlant sudaryti darbo sutartį – gimimo datą, CV duomenis ir pan.) arba Jūsų pateikto paklausimo turinys;
    • bet kokie kitokie Jūsų iniciatyva pateikti duomenys, kuriuos Jūs laikote reikšmingais teikiamo paklausimo ar pasiūlymo kontekste;
    • mūsų atsakymas į Jūsų paklausimą.

    Kai apsiperkate mūsų interneto svetainėje (sudarote su mumis pirkimo-pardavimo sutartį), mums yra reikalingi šie Jūsų duomenys:

    • identifikaciniai duomenys (vardas, pavardė ir pan.);
    • banko sąskaitos numeris;
    • kontaktiniai duomenys (el. pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas ir pan.).

    Kai susikuriate paskyrą mūsų interneto svetainėje mes tvarkome šiuos Jūsų duomenis:

    • el. pašto adresas arba vardas (slapyvardis), kuris naudojamas kaip prisijungimo vardas;
    • jūsų slaptažodis;
    • jūsų paskyroje nurodyti profilio duomenys, kuriuos pateikėte pats.

    5. Ar renkatės jautrią asmeninę informaciją?

    Ne.

    6. Ar naudojate slapukus?

    Kai prisijungiate prie Svetainės, galime išsiųsti vieną ar kelis slapukus – mažus tekstinius failus, kuriuose yra raidžių ir skaitmenų simbolių eilutė. Galime naudoti ir sesijos slapukus, ir nuolatinius slapukus. Uždarius naršyklę, sesijos slapukas dingsta. Nuolatinis slapukas lieka uždarius žiniatinklio naršyklę ir gali būti naudojamas Jūsų žiniatinklio naršyklėje tolesniuose apsilankymuose Svetainėje. Nuolatiniai slapukai gali būti pašalinti per Jūsų naudojamos žiniatinklio naršyklės nustatymus. Peržiūrėkite savo žiniatinklio naršyklės vartotojo gidą, kad sužinotumėte tinkamą būdą keisti slapukų nustatymus.

    Slapukai yra techninė priemonė šio pranešimo 4 skyriuje nurodytai techninei naršymo informacijai rinkti automatiniu būdu. Mes naudojame šių rūšių slapukus:

    • Sesijos slapukai. Mes naudojame sesijos slapukus, kad galėtumėte naudotis Mūsų tinklalapiu;
    • Preferenciniai slapukai. Mes naudojame "Preferences Cookies", kad prisimintumėte Jūsų nuostatas ir įvairius nustatymus (pvz., puslapio kalbą);
    • Analitiniai slapukai. Mes naudojame analitinius slapukus, kad galėtumėme matyti Mūsų Svetainės ar Socialinio tinklo paskyros lankomumo statistiką, Jus dominančias temas ir galėtumėme pasiūlyti kokybišką, Jums akualiausią informaciją.

    Mūsų naudojamų slapukų sąrašas:
     

    Slapuko pavadinimas Slapuko aprašymas Slapuko galiojimas Slapukas nasaugomas, jei nesutinkate
    __utma Google analytics kodas, renkantis informaciją apie pirmą ir paskutinį vartotojo vizitą. 2 metai Anoniminiai duomenys.
    __utmb Google analytics kodas, registruojantis tikslų laiką, kuomet vartotojas naršė puslapyje. Naudojamas tikslaus laiko konkrečiame puslapyje nustatymui. Naršymo metu Anoniminiai duomenys.
    __utmc Google analytics kodas, registruojantis tikslų laiką, kuomet vartotojas išėjo iš puslapio. Naudojamas tikslaus laiko mūsų puslapyje nustatymui. Naršymo metu Anoniminiai duomenys.
    __utmz Google analytics kodas, registruojantis iš kur vartotojas atėjo į mūsų puslapį, koks paieškos variklis buvo naudotas, kokia nuoroda buvo paspausta ir koks paieškos terminas buvo panaudotas. 6 mėn Anoniminiai duomenys.
    current_selected_translation_lang Kalbos paramtro slapukas, atsimenantis naršymo kalbą 7 dienos Informacija apie tai, kokia kalba pasirinkta
    hl Kalbos parametro slapukas, nustatantis varototjo kalbos parinkimą 7 dienos Informacija apie tai, kokia kalba pasirinkta
    jstree_load Sesijos slapukas, kurio pagalba greičiau kraunamas produktų menu. 7 dienos Ne
    jstree_open Sesijos slapukas, kurio pagalba greičiau atidaromas produktų meniu, kai lankomasi kitą kartą. 7 dienos Ne
    PHPSESSID Sesijos slapukas, naudojamas vartotojo įsiminimui, jei lankosi kitą kartą. 12 mėn Unikalus identifikatorius

    7. Kokią informaciją turėčiau pateikti jums ir kodėl?

    Kaip Svetainės lankytojui, Jums nereikia Mums pateikti jokios informacijos. Visa techninė informacija automatiškai surenkama naudojant standartines žiniatinklio naršymo technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.).

    Jei Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais pateiksite mums paklausimą, Jūs turėtumėte nurodyti savo:

    • identifikacinius duomenis (vardas, pavardė, įmonė ir pan.);
    • kontaktinius duomenis (e-pašto adresas ir pan.);
    • atitinkamos sutarties rūšies sudarymui reikalingus papildomus duomenis, jei siūlysite sudaryti sutartį;
    • dėl ko yra paklausimas ir paklausimo turinį.


    Jūs taip pat turite galimybę savo nuožiūra pateikti papildomus duomenis, kuriuos laikote reikšmingais paklausimui ar pasiūlymui sudaryti sutartį. Nepateikus tam tikros informacijos, kuri mums yra reikalinga tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą, mes galime Jūsų paprašyti šią informaciją pateikti.

    Jei vartotojas sutinka gauti naujienlaiškius, jis turėtų pateikti el. pašto adresą, kuriuo pageidauja gauti naujienas.

    8. Kokia informacija apie mane renkate iš kitų šaltinių ir iš kur?

    Mes nerenkame jokių Svetainės lankytojų duomenų iš kitų šaltinių, tačiau, jei esate mūsų pirkėjas ir/ar turite paskyrą mūsų interneto puslapyje, iš susiklosčiusių santykių gauname papildomą informaciją apie Jus, pvz.: Jūsų pirkimo istoriją, paskyros duomenys (Naudojami paskyros slaptažodžiai, paskyros profilio informacija, kuria pateikėte pats) ir pan.

    9. Kodėl jums teisiškai leidžiama rinkti mano informaciją?

    Mes teisėtai renkame informaciją apie jus, nes:

    • Jūs davėte sutikimą naudoti Jūsų el. pašto duomenis tiesioginės rinkodaros (naujienlaiškių siuntimo, apklausų atlikimo) tikslais (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a punktas);
    • Mums reikia jūsų informacijos, kad galėtumėme teikti prieigą prie Svetainės, t. y. Įvykdyti mūsų susitarimą ir leisti naršyti Mūsų Svetainėje pagal Jūsų pageidavimą, o taip pat, kad galėtumėme atsakyti į Jūsų iniciatyva pateikiamus paklausimus, pasiūlymus dėl Mūsų teikiamų paslaugų ar parduodamų prekių bei pasiūlymų sudaryti sutartį (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies b punktas);
    • Jūsų asmens duomenis, atsiųstus kartu su paklausimu, kuriuos mums atsiuntėte savo iniciatyva privalome saugoti laikydamiesi įstatymo nuostatų (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies c punktas);
    • Mums reikia jūsų informacijos, kad būtų laikomasi mūsų teisinių įsipareigojimų, išspręstume visus ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar kitomis šalimis, ir užtikrintume savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir Mūsų arba tarp Mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių. Taip pat, mums yra taikoma teisinė prievolė saugoti gautus paklausimus, prašymus, skundus, nesusijusius su sutarčių sudarymu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies c punktas);
    • Mums reikalinga jūsų informacija, siekiant patobulinti mūsų Svetainę ir jos naudotojų patirtį, o taip pat, apsaugoti Svetainę nuo neteisėtos prieigos (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies f punktas).
    • Mums reikalinga Jūsų informacija, kad galėtumėme įgyvendinti su Jumis sudarytą pirkimo-pardavimo sutartį (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies b punktas);
    • Susikurdamas paskyrą mūsų interneto svetainėje Jus davėte mums sutikimą tvarkyti Jūsų pateiktus duomenis reikalingus prisijungti prie paskyros bei duomenis, kuriuos nurodėte savo paskyros profilyje (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a punktas).

    10. Ar naudosite Mano asmens duomenis automatiniam sprendimų priėmimui arba Mano profiliavimui?

    Ne.

    11. Su kuo dalinsitės Mano asmens duomenimis?

    Galime atskleisti jūsų asmeninius duomenis:

    • Pirkėjui ar kitam Mūsų teisių perėmėjui, kai susijungimo, atskyrimo, restruktūrizavimo, reorganizavimo, likvidavimo ar kitokio pardavimo ar perdavimo ar dalies Mūsų įmonės turto, tęstinumo ar bankroto, likvidavimo ar panašaus proceso metu, atveju, Mūsų turimi Jūsų asmens duomenys yra tarp perduoto turto;
    • Mūsų draudikams ir (arba) profesionaliems patarėjams, kiek tai yra pagrįstai reikalinga, norint įgyti ar išlaikyti draudimo apsaugą, valdyti riziką, gauti profesionalų patarimą ar teisinių reikalavimų įtvirtinimą, vykdymą ar gynimą, tiek teismo procesuose, tiek administracine ar ne teismo tvarka;
    • Mūsų paslaugų tiekėjams ar rangovams, kiek tai yra pagrįstai reikalinga Svetainės prieigos teikimui, palaikymui, kūrimui ir saugumo užtikrinimui.

    Mes taip pat galime atskleisti Jūsų asmens duomenis, jei toks atskleidimas yra būtinas norint laikytis Mums taikomų teisinių įpareigojimų, teisinių pretenzijų nustatymui, vykdymui ar gynimui, tiek teismo procesuose, tiek administracinėse ar neteisminėse procedūrose.

    12. Ar Mano asmens duomenys bus perduodami už Europos ekonominės erdvės ribų?

    Ne.

    13. Kaip ilgai saugosite informaciją apie Mane?

    Jūsų pateiktų paklausimų, pasiūlymų informaciją saugome Lietuvos vyriausiojo archyvaro nustatytais dokumentų saugojimo terminais.

    Techninė automatiškai renkama Informacija apie lankytojo įrenginį (-ius) ir naršymą saugoma taip, kaip nurodyta slapukų lentelėje, esančioje 6 skyriuje.

    Duomenis, kuriuos tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu, saugosime iki sutikimo atšaukimo.

    14. Kokios mano teisės?

    Jūs turite šias teises asmens duomenų apsaugos srityje (pažymime, kad šioms teisėms gali būti taikomi įstatymų nustatyti apribojimai ar sąlygos):

    • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus;
    • Pateikti prašymą ištaisyti turimą informaciją apie Jus;
    • Pateikti prieštaravimą duomenų tvarkymui dėl teisėto Mūsų intereso, kai atitinkami duomenys yra tvarkomi išskirtinai dėl teisėtų Mūsų interesų, o toks tvarkymas konkrečių aplinkybių kontekste neproporcingai suvaržo Jūsų teises ir laisves ar teisėtus interesus;
    • Pateikti prašymą ištrinti turimą informaciją apie Jus:
      • kai duomenys yra tvarkomi naujienlaiškio ir/ar reklaminės medžiagos prenumeratos tikslais;
      • kai duomenys yra tvarkomi išskirtinai dėl teisėtų Mūsų interesų, Jūs prieštaraujate tokiam duomenų tvarkymui, o toks tvarkymas konkrečių aplinkybių kontekste neproporcingai suvaržo Jūsų teises ir laisves bei teisėtus interesus, išskyrus atvejus, kai toks duomenų tvarkymas yra reikalingas siekiant pareikšti teisinius reikalavimus arba gintis nuo pareikštų teisinių reikalavimų;
      • be teisėto pagrindo tvarkomus Jūsų duomenis.
    • Pateikti prašymą apriboti prieigą prie turimos informacijos apie Jus ar jos ištrynimą:
      • kai prašoma ištaisyti klaidingus duomenis – laikotarpiui, kol nustatytos klaidos nebus ištaisytos;
      • pareiškus prieštaravimą duomenų tvarkymui dėl teisėto Mūsų intereso, kol nebus išnagrinėtas Jūsų prieštaravimas ir priimtas Mūsų sprendimas dėl tolimesnio jų tvarkymo;
      • kai Mums asmens duomenys nebereikalingi, bet jie reikalingi Jums siekiant pareikšti teisinius reikalavimus ar gintis nuo pareikštų teisinių reikalavimų;
      • bet kokių duomenų, tvarkomų be teisinio pagrindo, kai Jūs nepageidaujate jų ištrynimo.
    • Ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą Mūsų įmonėje;
    • Pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis;
    • Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai;
    • Turite teisę bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą, kai Jūsų duomenis tvarkomi sutikimo pagrindu.

    Jei norite pasinaudoti žemiau nurodytomis Jūsų teisėmis, prašome kreiptis į Mūsų duomenų apsaugos kontaktinį asmenį, kaip tai nurodyta 15 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms taikomos įstatymų numatytos sąlygos ir išimtys.

    15. Kaip galite man padėti?

    Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga pagalba, prašome kreiptis el. Paštu info@sintrabaltic.eu.